NLP Opleiding Curacao
NLP Opleiding

Ervaringen en Reacties

Hieronder staan een aantal reacties die wij op onze opleidingen en/of coachingstrajecten hebben mogen ontvangen en waarvan wij het idee hebben dat ze onze nlp opleiding en coachingstrajecten het meest typeren.

"Ik ben met Beyond Change in contact gekomen, toen ik min of meer per ongeluk in een leidinggevende functie terecht kwam en daarin vastliep. Door de coaching kwam in aanraking met NLP en ik ontdekte wat een geweldige en krachtige materie dit is. Daar wilde ik meer van weten! Allereerst heb ik destijds de tweedaagse cursus "Neem de toekomst in je eigen hand" gevolgd. Vlak daarna de opleiding tot NLP Practitioner en TLT Practitioner, een paar maanden later de opleiding tot NLP-Master Practitioner en TLT Master Practitioner. En tussendoor nog de korte cursus Mindmapping en Speedreading.

Inmiddels zijn we een paar jaar verder en ik kan me haast niet meer voorstellen hoe mijn leven geweest zou zijn zónder alles wat ik tijdens deze opleidingen geleerd heb. Door de wijze waarop de trainers je begeleiden tijdens de opleidingen, maar zeker ook door hun inzet en hun persoonlijke zorg en aandacht voor jou als mens, heb ik de opleidingen als een warm bad ervaren. Het was heel intensief, maar ook heel bijzonder.

Tijdens de opleiding leer je dus niet alleen de NLP-technieken, maar word je als mens ook anders. Anders in de zin van waardevoller (misschien een wat gekke term, maar dit dekt voor mij het beste de lading) en meer compleet. Je leert jezelf beter begrijpen, je komt steviger in je schoenen te staan en dingen gaan je gemakkelijker af omdat je nu weet hoe je je gedachten kunt sturen en wat de gevolgen zijn van het een en ander. Dus in die zin, is mijn leven anders dan vóórdat ik met de opleidingen begon. Je krijgt meer grip op je leven.

Wat mij aantrok in de NLP opleidingen was dat ik daardoor in staat zou zijn andere mensen te helpen met uiteenlopende problemen. In de afgelopen jaren heb ik diverse mensen mogen helpen en steeds weer verbaast en ontroert het me wat NLP voor iemand kan betekenen. Voor mij zijn de technieken helder en duidelijk. Ik weet wat ik doe en hoe ik het moet doen. Maar voor de mensen die ik help, is het soms een wonder. Dingen waar ze jarenlang mee worstelden, zijn soms zomaar verdwenen! Dat lijkt gek, maar zo werkt NLP. Het is een snelle en krachtige manier om dingen te veranderen. En ik voel me bevoorrecht dat ik officieel bevoegd ben en in staat ben, mensen een handje te helpen waardoor ook hún leven ten positieve verandert."

Ellen Kragting


"Wat betekent de opleiding voor mij nu, bijna een jaar later... Nog steeds heel veel, veelal puur persoonlijk omdat ik me sterker voel en weer meer zelfvertrouwen heb. Ik sta zeker anders in het leven en plaats mezelf vaker op de eerste plaats, "ik" ben voor mijzelf belangrijker geworden. Daarnaast heb ik afgerekend met een aantal zaken uit mijn (werk-)verleden en dat is een last van mijn schouders. In mijn werk merk ik dat ik mijn klanten beter kan helpen, ik voel (zelfs tijdens telefoongesprekken) veel sneller dat er iets speelt. Wanneer mensen tegenover me zitten krijg ik nog veel meer signalen binnen. Gesprekken gaan vaak dieper en ik kan mensen aanzetten over zichzelf na te denken en oplossingen te zoeken.

Jeetje, toch wel belangrijke wijziging als ik dit nu zo teruglees. Ik denk met plezier terug aan de dagen bij jullie en ik denk ook vaak aan een vervolg, maar weet nog niet hoe en wat. Kom ik nog wel eens op terug."

Annette van der Meché


"Ik heb zowel de practitioners als de master opleiding bij Beyond Change gevolgd en kan iedereen dit instituut van harte aanbevelen.

De persoonlijke benadering en het goed aanvoelen wat er in de groep gebeurt, heb ik als zeer plezierig ervaren. NLP is een van de weinige systeem benaderingen op het gebied van communicatie waardoor je zicht krijgt op alle aspecten van communicatie en de onderlinge relatie hiertussen.

Kortom NLP een aanrader voor iedereen op zoek is naar integrale visie hoe wij communiceren en wat in de dagelijkse praktijk gemakkelijk toepasbaar is."

Simon Tiemersma


"Ik kijk met ontzettend veel plezier terug op de opleiding. Ontzettend veel geleerd, heb daardoor veel meer inzicht gekregen in het menselijk functioneren. Alle respect voor jullie manier van lesgeven, waardoor de opleiding voor iedereen te verhapstukken was, heel knap. Als ik terug denk aan de opleiding zie ik zo de cursusruimte weer voor mij, met de rijk gedekte tafel met fruit en allerlei soorten sapjes, heel lief, heel gastvrij. Ik heb naar mijn gevoel veel meer gekregen dan waarvoor ik kwam.

Ik werk veel met NLP en TimeLine Therapy™ op therapeutische basis en ik spreek ook zeker namens mijn cliënten als ik zeg bedankt, heel erg bedankt."

Peter van Egmond


"De opleiding leverde mij inzicht in de wereld van mijn medemens, ik leerde die beter interpreteren, met nog meer respect tegemoet treden en veel beter te laten aansluiten op mijn eigen belevingswereld.Hierdoor ontstond rust in mijn reacties, ik leerde mijzelf beter kennen en kan mede daardoor beter functioneren in mijn werk en op het persoonlijke vlak. NLP leverde mij het gereedschap mijn gedrag, en dat van anderen beter te begrijpen en daarmee het gedrag zo nodig te veranderen. De cursus heeft mij een levensles opgeleverd zonder weerga.

Wat ik leerde gun ik iedereen. Vrij te zijn in zien, voelen, denken en ruiken. Zonder belemmering een oplossingen vinden op vragen, weten dat je je doel zult bereiken. Leren positief te denken en succesvol te zijn, dat wil toch iedereen. NLP geeft je de ruimte jezelf te ontpooien en reikt je gereedschap aan om dat allemaal te leren. Een echte aanrader.

Beyond Change, bestaat uit mensen die zich met hart en ziel geven aan het overdragen van NLP en TLT. Beter kun je niet treffen. Perfect! Het leerproces is duidelijk en ongecompliceerd. Soms met overload, maar zelfs daarover ben ik (ook) erg positief. De trainers doen hun werk met hart en ziel, vol overgave en liefde voor NLP en TLT, overtuigd van de kwaliteit van het gebodene, 100% inzet, heel geduldig en zeer op de cursist gericht. Een opleiding om op terug te komen, trainers Koos, Marc en Ella, prima!

Het is zo als het hier staat, niet meer niet minder. Ik ben nog elke dag blij dat ik bij jullie ben geweest en koester dat alles als een warmtebron vol rijkdom. In oktober start zeker mijn workshop en daarvoor heb ik materiaal gemaakt waar ik anders misschien nooit aan was begonnen. Ik gebruik NLP en TLT heel vaak, bewust en onbewust. Ik ben ook gestart met het schrijven van een reeks metaforen, het liefst zou ik die uit willen geven als "helende verhalen". De cursus ( en jullie) maakten dingen wakker in mij die lang hebben gesluimerd, ik nam de kans om ze naar buiten te laten komen.

Zo ontzettend bedankt!."

Geertje van der Meer

Copyright Beyond Change, Alle rechten voorbehouden · T: +31(0)-512547120 · E: reacties@bcnlp.nl · Algemene Voorwaarden · Webdesign door Marc Buurke